
Afgelopen vrijdag heb ik de eerste erkenning gekregen. Door deskundigen is vastgesteld dat ik op een schaal van 100 een bier heb gemaakt met een score van 72 punten. Daarmee val ik nog niet in de prijzen, maar hieruit blijkt wel dat ik in staat ben om een redelijk smakend biertje te maken. Het ging hierbij om een triple bier met een alcoholpercentage van 7,2 %. Het had een lichte amberkleur met genoeg schuim.
Met de gegeven adviezen over dit bier kan ik weer verder ter verbetering.
Gisteren nieuw bier gebotteld:
23 flesjes Rosébier
33 flesjes witbier
Komende week nog bottelen:
18 liter karmeliet triple
Er staat nu nog te gisten 20 liter American Pale Ale ( een licht bier met een hoge hopbitterheid.
In de planning staat ook nog 20 liter ondergistende pils.
1 opmerking:
Gefeliciteerd met je erkenning, ga met een gerust hart zo door en blijf vooral heel veel proeven. Heb ik nog wel een vraagje hoe lang blijft het bier eigenlijk goed? Rosébier en witbier is eigenlijk een zomerbiertje, kan het de winter doorkomen want dan kan ik op een zomerse dag jou een handje helpen "lichten".
Succes met de volgende reeks bieren.
Groetjes Cock
Een reactie posten