dinsdag 29 december 2009

verslag kerstdiner





Uiteraard zoals beloofd een klein verslag van ons kerstdiner.
's morgens was Micha nog niet gearriveerd of hij stond al in de keuken ten behoeve van de voorbereidingen voor de wildzwijn ragout. Een hele grote bout ging in de pan en uiteindelijk kwam er een verrukkelijke ragout uit, met daarbij een overheerlijke portsaus.
De hertenbiefstuk en de houtduifborstjes bleven nog even in de koelkast.
Na deze voorbereidingen kwamen Antoine en Noortje. Zij brachten de coquilles mee. Mooie grote. Antoine begon ook meteen, samen met Micha met o.a. de vanillesaus voor het dessert.
Marinka en Shabuj werden van de trein gehaald. Shabuj kon meteen aan de slag voor de abrikozenmousse van het voorgerecht. Door een miscommunicatie ging er even iets mis met de mousse, maar uiteindelijk kwam het goed.
George en Shabuj konden daarna in alle rust werken aan de amuses. De forel was al gerookt dus dat gaf geen vertraging.
Daarna kwam toch de start van het diner met het uitserveren van de amuses en het drinken van de champagne.
Verder moeten de foto's van het diner maar voor zich spreken.

Het was verrukkelijk. Alleen jammer dat er één later op de avond heel snel naar het toilet moest lopen maar het had in ieder geval heel goed gesmaakt.

1 opmerking:

cock zei

Hallo George en Bep,

Nu pas jullie blog aangeklikt en met jaloersheid gelezen hoe jullie Kerst-diner eruit zag. Dat was genieten, ik heb echter wel een vraagje in welk gerecht werd de forel verwerkt want dat heb ik niet kunnen herkennen. Fijn hè als je kinderen hebt die zo genieten van kokkerellen. En wat nog prettiger is dat jullie allemaal samen waren en dat alles in goede harmonie verlopen is. Ja! en dan het uitbuiken wat een genot. Geen afwas want daar is "truus" voor.
Wij hebben ook goede dagen gehad weinig opvallend en al heel veel jaren zonder verrassing.
Vandaag oudjaar en gaan vanavond naar kennissen in de straat om daar de jaarwisseling te vieren.
Voor jullie een gezellige jaarwisseling en tot ziens op 3 januari bij Leny en Piet