Na de soms strenge vorst vanaf Kerstmis was er dan eindelijk de mogelijkheid om de druiven te snoeien. Immers de afgelopen week was de temperatuur overdag ruim boven nul en de nachtvorst bleef soms helemaal weg. Dus veel takken weggesnoeid en tevens sommige dikkere stukken overgehouden voor het opmaken van bloem- en kerststukjes.
Nu hebben we weer even tijd om bier te brouwen.
Gaat dinsdag weer beginnen.
2 opmerkingen:
Hallo Bep en George,
Ja hoor het is de tijd om druiven te snoeien de sapstroom moet weer op gang komen. Volgens mij kan en moet dat altijd in de maand januari gebeuren. Wij hebben buren die ook druiven hebben maar daar wordt helemaal niet gesnoeid.(11jaar) Zij doen helemaal niets met de druiven en in oktober is het een bende van jewelste, vogels doen zich te goed en laten voor ons de troep. (Rode poep)
Veel genoegen bij het bierbrouwen. Groeten Cock en Maria
En nu weer wachtenm op de volgende oogst. En ja het bierbrouwen hebben we hier ook al bestudeerd. Maar ja we zijn geen bierdrinkers dus is dat niet aan ons besteed.
De druiven hier zijn plukrijp en lekker zoet. Groeten, Coby en Jan
Een reactie posten